Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo med V12:a med 812 hk

Nästa månad kan du ratta Aston Martins nya racer DP-100 Vision Gran Turismo. Med mittmonterad V12-motor på 812 hästkrafter lär det bli åka av när du sätter dig bakom ratten.

https://youtu.be/3FROCsPRyWI

I samband med årets upplaga av Goodwood Festival of Speed har Aston Martin valt att presentera sin senaste superskapelse – DP-100 Vision Gran Turismo.Som du kanske noterar i namnet rör det sig om en vision, en drömbil, skapad för Playstation-spelet Gran Turismo 6. Du kommer alltså kunna ratta bilen, i ettornas och nollornas värld. Men först nästa månad, det är då det brittiska racermonstret blir tillgängligt i spelet.Utseendemässigt ser DP-100 Vision Gran Turismo, där DP-100 står för Design Prototype 100, inte ut som någon annan Aston Martin (vilket är ovanligt för märket). Till formerna ser den mer ut som en 

SSC Tuatara

 eller motsvarande supersportbil. Dock finns där element som är typiska för Aston Martin, inte minst den lågt placerad grillen/luftintaget i fronten.Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo, som har tagit sex månader på sig från första penndrag till färdig bil, är en mittmotorvagn med en V12-maskin som är snyggt synlig genom den glashuv som täcker maskin, förare och passagerare. 812 hästkrafter utvecklar den. Vi får också reda på att bilen rullar på 20-tumshjul men tyvärr avslöjas inga prestandauppgifter.Betänk nu att denna superkärra är en fiktiv bil, förutom det exemplar som Aston Martin visar upp på Goodwood Festival of Speed.

https://youtu.be/DUIcX-zlN24