Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101228-maybachastonmartin101228-maybachastonmartin101228-maybachastonmartin
101228-maybachastonmartin

Aston Martin kan bygga nästa generation Maybach

2000 var året då Mercedes återupplivade det en gång så anrika bilmärket Maybach. Sedan dess har det länge pratats om att märket är på väg bort igen. Det senaste tyder dock på att Mercedes vill ha en ny generation Maybach och att Aston Martin ska stå för byggandet.

Blir det en ny generation bilar från Maybach? Det har länge sett ovisst ut men med nytt blod i ledningen för Daimler ser det helt klart ut att bli så.

Dagens superlyxbilar från Maybach är egentligen inget annat än Mercedes S-klass med extra allt och lite till. Men med en ny generation kan det bli något helt annat, nämligen något som brittiska Aston Martin kan komma att utveckla och bygga. Enligt Financial Times pågår just nu diskussioner mellan Daimler AG – som ju äger både Mercedes och Maybach – och Aston Martin.

Hur långt diskussionerna har kommit vet vi inte men enligt rapporten jobbar de båda företagen för att nå ett avtal som ska ge Aston Martin tillgång till Mercedes breda motorutbud om de väljer att bygga nästa generation Maybach.

Om ett avtal nås skulle detta kunna sätta en helt ny prägel på lyxbilarnas lyxbilar men en Maybach med graciösa och uppskattade former som Aston Martins bilar oftast uppfattas som. Hur som helt låter det som en spännande kombination.

Illustrationen ovan kommer från tyska specialbilstillverkaren Xenatec och föreställer en Maybach 57S Coupé.

Läs mer

Test och provkörningar