Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin Lagonda är dyr – galet dyr!

Priset för Aston Martin Lagonda Taraf har halkat ut på nätet av misstag. Det visar sig att du får tre Rolls-Royce Ghost till priset av en Lagonda.

Förra året var det mycket hysch-hysch kring Aston Martins nya superlyxbil Lagonda Taraf, men till sist visades den för allmänheten. Sedan har det återigen varit ganska tyst om den, tills nu när priset avslöjats via återförsäljaren H.R. Owen i London. På deras webbplats publicerades priset av misstag för en kort stund, för att senare plockas bort igen.

696 000 pund är det brittiska priset för Lagonda Taraf. Det motsvarar knappt 9,3 miljoner kronor. För de pengarna kan du köpa tre stycken Rolls-Royce Ghost Series II då den går på strax under tre miljoner kronor styck. Eller varför inte två Rolls-Royce Phantom och samtidigt få nästan en miljon kronor över till extrautrustning.

9,3 miljoner kronor är en svindlande hög prislapp och kan ses som en felskrivning, men det mesta pekar på att det är bilens korrekta pris. Redan förra året snackades det om en enorm prislapp som trots allt inte avskräcker de tänkta kunderna som först och främst finns i Mellanöstern men även delvis i Europa och Sydafrika.

Nya Aston Martin Lagonda Taraf har en 5,9 liter stor V12-motor på 547 hästkrafter som skickar iväg den 5,4 meter långa bilen (lika lång som Rolls-Royce Ghost) med ett axelavstånd på knappt 3,2 meter från 0-100 km/h på drygt 4,4 sekunder. Toppfarten sägs ligga på 322 km/h.

200 exemplar av Lagonda Taraf ska byggas, drygt det dubbla mot vad som initialt meddelades.