Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin Lagonda – första officiella bilden

Vi har redan tidigare berättat om att en ny Aston Martin Lagonda är på väg. Nu har Aston Martin släppt första officiella bilden – och säger samtidigt att produktionen blir strikt begränsad!

Det är bara några veckor sedan vi kunde berätta att en ny Aston Martin Lagonda skulle presenteras redan i sommar – och visa en illustration på dess formgivning. Nu bekräftas detta av Aston Martin själva, som även visar första officiella bilden på bilen.

Förutom bilden ovan och den smådunkla fabriksbild som du ser till höger, är Aston Martin sparsmakade om detaljer gällande nya Lagonda. Man säger dock att tillverkningen ska ske i en ”strikt begränsad upplaga”, i samma fabrikslokaler (och inom samma avdelning) som tidigare byggt Aston Martin One-77. All försäljning sker genom inbjudan, och prisnivån blir satt till att reflektera bilens exklusivitet. Man hymlar heller inte om att bilens huvudsakliga marknad, måhända enda marknad, kommer att bli Mellanöstern.

Under skalet kommer bilen att bygga på Aston Martins VH-bottenplatta, som även ligger till grund för märkets övriga modeller, och vi kan inte tro något annat än att motorn kommer att vara samma V12-maskin som övriga delar av modellprogrammet utnyttjar. Måhända på upp mot 600 hästkrafter.

Formgivningen hämtar stor inspiration från senaste gången namnet Lagonda prydde en serieproducerad bil – den kantiga modell som tillverkades 1976–1989. Många av karossdetaljerna ska komma att bli gjorda i kolfiberarmerad plast. Vill du titta närmare på den officiella sidovybilden, se den uppdelad i större format nedan.