Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090722-lagonda-på-is090722-lagonda-på-is090722-lagonda-på-is
090722-lagonda-på-is

Aston Martin Lagonda läggs på is

Nylanseringen av Lagonda har stött på stora hinder. Enligt Aston Martins vd har projektet lagts på is för obestämd tid på grund av finanskrisen. Men är det hela förklaringen?

 I en intervju med Edmunds Inside Line berättar Aston Martins vd Ulrich Bez Lagonda-projektet inte kommer att utvecklas vidare under en överskådlig framtid. Det är framförallt det svåra ekonomiska läget i världen som sätter stopp för Aston Martins planer att återuppliva det legendariska Lagonda-namnet. Enligt Bez finns det investerare som är villiga att skjuta till pengar, men det ändrar inte det faktum att timingen är fel för en sådan här bil.

Lagonda-konceptet visades på Genèvesalongen i form av en stor och svulstig suv. Aston Martin hade följt BMW:s X6-idé med en stor och sportig suv med plats för fyra. Reaktionerna från allmänheten och pressen blev dock blandade. Den stora bilen stack ut på Genèvesalongen som annars bestod av små och miljöinriktade konceptbilar. Det här får Inside Line att spekulera i att det kanske inte bara är ekonomiska orsaker som ligger bakom beslutet att stoppa Lagonda. Inside Line har talat med anonyma källor inom företaget som uppger att ordföranden David Richards var en av flera som tog ställning mot konceptet. En annan källa säger att ingen på Aston Martin riktigt vill ta ansvar för konceptet och att man nu siktar in sig på att visa ett nytt koncept på de kommande bilsalongerna. En Aston Martin-källa uttrycker det som att ”nu vet vi i alla fall vad vi inte ska bygga”.

Läs mer