Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin Lagonda – många officiella bilder släppta

Nu äntligen får vi se nya Aston Martin Lagonda i all sin prakt. Det brittiska märkets nya (super)lyxbil är just nu nere i Oman för sista testerna och det är under denna process bilderna tagits.

Om två år fyller bilmärket Lagonda fyller 110 år. Strax efter det senaste världskrigets avslut köptes märket upp av Aston Martin som sedan dess släppt ett par modeller med Lagonda-namnet. Senaste modellen lades ned 1990 och därefter har Lagonda försvunnit allt mer ut folks minnen. Men under de senaste åren har namnet återigen gett sig tillkänna och 2009 visade Aston Martin upp en suv, på bilsalongen i Genève, med just namnet Lagonda. Suven lades nästan omedelbart i malpåse men de senaste ett, två åren har namnet poppat upp igen.

Anledningen till att Lagonda börjar komma tillbaka i vårt vokabulär beror på bilen vi ser på bilderna här. De första bilderna kunde vi visa er redan för en dryg vecka sedan, men nu har Aston Martin släppt betydligt bättre bilder som visar bilens utsida från i stort sett alla vinklar. Insidan får vi vänta på. Notera hur dörrarna öppnas (se bildgalleriet)

Inga officiella uppgifter är släppta i dagsläget, men vad vi vet är att nya Lagonda byggs på Aston Martins VH-plattform och att karossen ska vara mer eller mindre helt i kolfiber. Under huven finner vi med största sannolikhet märkets V12-motor på 6,0 liter som i Lagonda lär pumpa ur sig ungefär 600 hästkrafter. Det sägs skicka iväg bilen från noll till 100 km/h på 4,2 sekunder.

Prislappen för nya Lagonda lär bli skyhög med tanke på att modellen ska byggas i färre än 100 exemplar och att den främst är ämnad för kunder i Mellanöstern.

Titta ordentligt på alla bilder i galleriet nedan. Vad ger du utseendet för betyg?