Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Aston Martin DB9 Coupé
Aston Martin DB9 Coupé
Aston Martin DB9 Coupé
Aston Martin DB9 Coupé

Aston Martin låter Facebook-fansen bestämma

Aston Martin är så överlyckliga att de nu nått över en miljon fans på sin Facebook-sida. Nu vill de återgälda alla fans genom att låta dem gemensamt utforma en unik Aston Martin-modell som ska byggas i mars nästa år.

Facebook och andra sociala medier får en allt mer central roll i bilvärlden, det är tydligt (även för Teknikens Värld, du har väl inte missat vår sida här).

 Sedan Aston Martin drog igång sin Facebook-sida för två år sedan har man lyckats locka till sig över en miljon fans.

 För att fira tillfället ska man nu skapa ”The Millionth Fan Car”, en bil som Facebook-fansen själva får designa. Först och främst ska alla fans enas om vilken modell som ska stå som grund. Tyvärr kan man inte lägga sin rösta på One-77, men däremot sju andra modeller. I dagsläget är det DB9 Coupé som ligger bäst till för att bli fansens Aston Martin.

 Därefter gäller det för fansen att bestämma sig för vilja specifikationer bilen ska ha. Allt från inredning så som skinn, sömmar och annat till exteriörfärgen som i det här fallet kommer att utgöras av ett urval olika kulörer speciellt framtagna för just detta tillfälle.

 Den slutgiltiga bilen med specifikationer utvalda av fansen kommer att byggas i Aston Martins fabrik i Gaydon i mars nästa år. Alla fans som deltagit i kampanjen kommer att få ta del av ett nedladdningsbart certifikat för den unika bilen.

 Vad väntar du på? Gå du också in på Aston Martins Facebook-sida och var med och bestäm hur bilen ska se ut.