Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin presenterar monstertruck

Project Sparta ska tävla i nästa års Monster Jam-serie med trefaldig Le Mans-vinnare bakom ratten. Valkyrie-motor under huven.

Allt fler lyxbilsmärken väljer att satsa på suvar, men i väntan på kommande DBX har Aston Martin tagit fram ett ännu värre högbygge: säg hej till monstertrucken Project Sparta!

Enligt Gaydon-märket har Project Sparta utvecklats jämsides med DBX och ska bara byggas i ett enda exemplar. Tanken är att det nya monsterbygget ska tävla i Monster Jam-serien redan under nästa år.

Vem som kommer att tygla spartanen? Ingen mindre än trefaldige Le Mans-vinnaren Darren Turner.

”Att vinna Le Mans 24-timmars förra året var en riktig upplevelse, men när jag hörde om den här möjligheten kunde jag inte säga nej. Jag hoppas grabbarna radar upp ett stort urval bilar som jag kan trasa sönder, för jag är säker på att den här monstertrucken kommer att göra jobbet”, säger Turner i ett pressmeddelande.

Uttalandet kan ses som en nickning till vad som ruvar under huven på Project Spartan, nämligen samma V12 på 6,5 liter på 1 084 hästkrafter som vanligtvis huserar i nyligen avtäckta Valkyrie AMR Pro.

”This monster will take no prisoners” skriver Aston Martin om bilens prestanda.

Det skulle vi också kunna tro om det inte vore så att det idag är första april.