Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091218-astonmartinsverige
091218-astonmartinsverige
091218-astonmartinsverige
091218-astonmartinsverige

Aston Martin till Sverige igen

Det var ett tag sedan det fanns en svensk generalagent för brittiska lyx- och sportbilstillverkaren Aston Martin. Men nu är det dags igen då Callisma tar sig an uppdraget att sälja Aston Martin i Sverige.

Aston Martin fanns länge representerat i Sverige. Under 1960-, 1970- och 1980-talen av Wendels Bil & Motor i Malmö men sedan ett antal år tillbaka har Sverige stått tomhänt och närmaste generalagentur har i stället funnits på andra sidan sundet, det vill säga i Danmark.

Men det blir ändring på det nu sedan lyxbilsspecialisten Callisma kommit överens med Aston Martin om att påbörja återförsäljarverksamhet i Sverige. Detta innebär att Callisma utökar sin portfölj från två till tre lyx- och sportbilsmärken – Bentley och Koenigsegg sedan tidigare och nu alltså även Aston Martin.

– Callisma har lång erfarenhet i detta lyxbilssegment och jag är säker på att vi har valt den starkaste samarbetspartner på denna nya marknad. Sverige är ett viktigt steg i den globala expansionen av vårt återförsäljarnätverk, och ger många nya kunder i regionen närhet till Aston Martin, säger Aston Martins försäljningschef Michael van der Sande.

– Vi har en stark tro till Aston Martins varumärke och produkter och vi ser en mycket stor efterfrågan på den svenska marknaden där kunder har gått och väntat på Aston Martin under en tid. Aston Martin är ett perfekt komplement till vår varumärkesportfölj och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete, säger Fred Mannerfelt, vd på Callisma.

Aston Martin kommer att ha sitt showroom i en byggnad om 1 700 kvadratmeter i Danderyd norr om Stockholm. Förutom försäljning kommer där även att finnas verkstadsutrymme.

Den svenska marknaden kommer att få ta del av hela Aston Martins modellprogram – Vantage, DB9, DBS samt Rapide. Sistnämnda når svensk mark i mars nästa år.

Den svenska återförsäljarverksamheten är den 47:e i Europa och fler är på gång. I början av nästa år får även Grekland och Polen ta del av den brittiska lyx- och sportbilstillverkarens kärror.

Läs mer

Test och provkörningar