Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin V12 Zagato kommer till Genève

En linjeskön förpackning och exklusiviteten i den begränsade upplagan på 150 bilar gör att Aston Martin V12 Zagato förmodligen kommer att sälja slut snabbt. Trots priset på 3,3 miljoner kronor. Exklusive moms.

Vi kunde berätta redan i somras att Aston Martin planerade att sätta V12 Zagato i produktion, och nu har man äntligen bekräftat uppgifterna från Aston Martins huvudkontor i Gaydon, Storbritannien. Endast 150 bilar kommer dock att byggas, vilket garanterar att du blir exklusiv om du slår till på ett exemplar.

Bilen är litegrann en hommage till första Zagato-behandlade Aston Martin-modellen, DB4GT Zagato, som presenterades för jämna halvseklet sedan, men trots att vissa linjer sägs vara hämtade därifrån är tekniken och materialvalen i högsta grad moderna. Mycket av tekniken och materialen är nämligen hämtade från en annan exklusiv Aston Martin-produkt, One-77.

Varje exemplar av V12 Zagato är handbyggt och ska enligt Aston Martin ta över 2 000 timmar att färdigställa. Allt från aluminiumdelar till kolfiberdetaljer ska vara gjort för hand. Under huven sitter, som du gissat, en V12-maskin. Motorn har en slagvolym på sex liter och ger ifrån sig 510 hästkrafter och 569 newtonmeters vridmoment.

Är du sugen? Gräv i så fall djupt i fickorna, för Aston Martin ska ha motsvarande ungefär 3,3 miljoner kronor för V12 Zagato, och då har inte moms och skatter tillkommit. Premiär blir på Genèvesalongen nästa månad, första leveranserna ska ske i höst.