Aston Martin V12 Zagato Foto: joe windsor-williams

Aston Martin V12 Zagato – nu på film... med motorljud

För tre veckor sedan bjöds vi på en första film med Aston Martin V12 Zagato. Generalfelet då? Filmen var dränkt i musik! I dag: ny film... och denna gång får vi höra ljudet som pressas ur de dubbla ändrören.

Så fort man kombinerar italienska namnet Zagato på en sportbil hajar många till och vaknar upp ur sin dvala. Vare sig man är förtjust i formerna eller inte så är det något speciellt med en Zagato. Kanske är det företagets anrika historia och tidigare samarbeten med bland annat Alfa Romeo och Aston Martin som väcker känslorna till liv?

 Zagatos senaste skapelse är ett samarbete med brittiska Aston Martin, likt det samarbete de en gång hade i början av 1960-talet som resulterade i DB4GT Zagato. Den moderna skapelsen, Aston Martin V12 Zagato, är lite av en hyllning till den i dag drygt 50 år gamla modellen.

 För ett halvår sedan meddelade Aston Martin att modellen går i produktion och att den ska visas upp på Genèvesalongen i år.

 Som en liten aptitretare inför salongsdebuten nästa vecka skickade Aston Martin ut ett filmklipp där vi fick se bilen ta sig an kurviga landsvägar i ett snöigt landskap. Trevligt, om det inte vore för den förbaskade musiken som dolde det förmodade underbara motorljudet.

 Aston Martin ville förmodligen bara retats, för nu har de släppt en förlängd version av samma klipp men denna gång får vi höra hur den 6,0 liter stora V12-motorn med 510 hästkrafter låter.

 Om du vill ha tillgång till just det här ljudet – annat än i filmklippet – får du pröjsa närmare 3,3 miljoner kronor plus moms för ett exemplar av bilen. Om du nu har turen att få tag på ett av de 150 planerade exemplaren förstås.

https://youtu.be/CrEn_8OQPmY?width=575&height=353