Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: aston martin

Aston Martin V8 Vantage S hyllar den svenska skogen

En specialversion av Aston Martin V8 Vantage S ska tillverkas i fyra exemplar. Versionen har fått namnet Swedish Forest Edition och är byggd på uppdrag av Aston Martin Stockholm.

De allra flesta tillverkare av premiumbilar har en specialavdelning som kan lägga en extra förädlande hand på bilarna. Aston Martins sådana avdelning kallas "Q by Aston Martin", och har nu fått i uppdrag att förädla fyra V8 Vantage S.

De förädlade bilarna har fått namnet Swedish Forest Edition, då de är inspirerade av den svenska skogens färger och miljöer. Vid en första anblick ser den ut som vilken V8 Vantage S som helst, men vid en närmare titt lägger vi märke till vad som har förändrats.

Bilens yttre går i grått och grönt. Lacken är grå och detaljer på bilens främre och bakre kofångare, backspeglar och gälar är i grön kolfiber. Bilens inre går i svart, grönt och brunt. Svart läder med gröna inlägg och en mittkonsol i trä. Men läckrast är ändå innertaket. Tryckt på läder är en bild som ska ge en känsla av sitta i skogen. När du blickar uppåt ser du de svenska tallkronorna och himlen ovanför.

Foto: aston martin

Hela bilens inredning går i skogens tecken. Klädseln ska representera marken, mittkonsolen trädstammarna och innertaket trädtopparna. Om du därutöver slår på bilens innerbelysning går det nästan att föreställa sig hur solens strålar letar sig ner bland träden.

Bilens tekniska specifikation är oförändrad, vilket innebär att V8 Vantage S fortfarande levererar 430 hästkrafter och gör 0-100 på 4,1 sekunder.