Aston Martin Vanquish S Volante förför med taket nere

Aston Martin Vanquish S Volante är en riktigt läcker, och snabb, taklös sommarbil. Kanske den perfekta semesterglidaren?

Den brittiska lyx- och sportbilstillverkaren Aston Martin tillverkar riktigt vackra bilar. Och nya Vanquish S Volante är definitivt inget undantag. Vanquish finns sedan tidigare både med S-tillägg och som Volante, men inte som kombination. S:et betyder att Vanquish får en extra boost till V12-motorn som då ger 603 hästkrafter, och Volante betyder kort och gott cabriolet på Aston-språk.

Kraften i den nya cabrioleten letar sig ner till bakhjulen via en åttastegad "Touchtronic III"-växellåda. 0-96 km/h går på 3,5 sekunder och toppfarten är 323 km/h, om det är med uppfällt eller nerfällt tak är oklart...

Karossen är byggd i aluminium och kolfiber, varav en hel del också är synligt. Bilens omdesignade fram- och bakparti, som båda är helt i kolfiber, ska göra bilen ännu stabilare i höga farter. Ekipagets vikt är 1739 kg, med en fördelning på 51 procent fram och 49 bak.

Nytt för Volante-modellen är också det fyrpipiga avgassystemet, som återfinns på coupé-syskonet och som naturligtvis låter ljuvligt. Karossen är till stor del gjord i kolfiber.

Priset på denna skönhet börjar på cirka 250 000 pund, eller knappt 2,8 miljoner kronor, vilket är ungefär 160 000 kronor mer än Vanquish S i coupé-utförande.