Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aston Martin

Aston Martin Vantage Roadster – en blyg typ

Aston Martin presenterar nu en öppen version av sin integsmodell Vantage. Men knappast med buller och bång…

Aston Martins instegsmodell Vantage lanserades i ny skepnad 2017 (läs vår provkörning av bilmodellen här) och nu är det dags för en öppen version.

Det är dock ingenting som det brittiska lyxbilsmärket har basunerat ut. Inga plågsamma reklamfilmer, långa malande pressmeddelanden eller överdimensionerade bildgallerier…

Nyheten presenteras med en bild i tillverkarens twitterflöde och den enda information som följer är att den kommer våren 2020. Det korta budskapet samt modellen slagord Beautiful Won't Be Tamed går även att se på bilens dörr.

Foto: Aston Martin

Vi skulle bli förvånade om bilen inte får samma teknik som den täckta versionen: en V8 från Mercedes-AMG på 510 hästkrafter som kraftkälla kopplad till antingen en åttastegad automatlåda eller en sjuväxlad manuell låda.

Formmässigt följer dom två versionerna varandra väl, noterbart är dock att roadstern tycks få fasta bågar över de åkande istället för som uppskjutande vid nödsituation som tidigare version (läs vår provkörning av modellen här).

Vi har här ställt coupén och roadstern för jämförelse ovan så du i lugn och ro kan avgöra vilken du ska slå till på när våren väl kommer.