Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin vill återuppväcka Lagonda med Mercedes hjälp

Vi har hört det förut, men nu är ryktena varma igen, att Aston Martin-chefen Ulrich Bez vill återuppliva Lagonda. Och att det ska ske med hjälp från tyska Daimlerkoncernen.

Samarbetsavtalet mellan Aston Martin och Daimlerkoncernen täcker i dagsläget enbart V8-motorer och komponenter i elsystemet, men från Aston Martins håll ser man gärna att samarbetet utökas ytterligare, det berättar bolagets vd Ulrich Bez i en intervju till brittiska Autocar. Och inspirationen kommer just från Tyskland.

”Se på Porsche och vad de gör med 911 som sin grund och med modeller som Cayenne, som är baserad på Volkswagen Touareg – det är en bra affärsmodell”, säger Bez, samtidigt som han inte ville kommentera vilka modeller han ser som Lagonda-grund. Ett alternativ skulle dock tänkas vara nästa generation Mercedes M-klass, vilket i så fall gör att en ny Aston Martin Lagonda skulle kunna dyka upp år 2017.

Bez har också bekräftat att Aston Martins V12-motor inte kommer att försvinna än på ett tag. Åtminstone tio år till ska den hönga med, säger han.