Aston Martin Virage Volante och Virage Coupé

Aston Martin Virage en framtida klassiker

Inte nog med att Aston Martin för bara några dagar sedan utsågs till världens coolaste varumärke. Nu har dessutom nya modellen Virage utsetts till framtidens klassiker i Tyskland. Starkt.

Det är bara ett drygt halvår sedan, på Genèvesalongen i mars, som Aston Martin täppte till den minimala luckan som fanns mellan modellerna DBS och DB9. Detta gjorde man med Virage, en flärdfull sportvagn med V12 under huven.

 Trots modellens unga ålder har den redan dragit blickarna till sig och över 27000 läsare av tyska Auto Bild Klassik har i årets Das Goldene Klassik Lenkrad (gyllene klassikerratten på svenska) utsett den till framtida klassiker i kategorin för sportbilar och coupéer.

 Det är alltså inte enbart på hemmamarknaden Storbritannien som Aston Martin kan kamma hem fina titlar, så som de nyligen gjorde när de utsågs till världens coolaste varumärke. Aston Martin vann alltså i kategorin sportbilar och coupéer, något man gjorde före nio andra konkurrenter.

 Här är alla vinnare av gyllene klassikerrattar i alla kategorier:

Klassiker små- och kompaktbilar: Renault R4

Klassiker sportbilar och coupéer: Jaguar E-Type

Klassiker terrängbilar och bussar: Unimog

Framtidens klassiker små- och kompaktbilar: Audi A3

Framtidens klassiker sportbilar och coupéer: Aston Martin Virage

Framtidens klassiker terrängbilar: Land Rover Evoque

Årets fynd: Volkswagen 1200 L

Årets restaurering: Mercedes L319

För alla er som är svaga för Aston Martins former har ni nu en stunds njutning framför er i form av märkets alla modeller i ett litet bildgalleri. Se nedan.