Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin visar eldrivna crossovern DBX

Aston Martin överraskar med att visa konceptbilen DBX i Genève, en helt eldriven crossover. En hybrid mellan sport- och terrängbil.

Lite oväntat presenterar Aston Martin en helt ny konceptbil som går ifrån det vi är vana från märket. DBX Concept är en slags GT-crossover som är helt eldriven, den första någonsin från Aston. Elmotorerna är lika många som hjulen och driver ett hjul vardera, några effektsiffror delar Aston Martin inte med sig av, men DBX ska vara utrustad med KERS-system för att ta tillvara på bromsenergin.

Aston Martin har visserligen visat oss en högbyggd konceptbil tidigare när de 2009 presenterade Lagonda. En modell som regelrätt kan placera sig i suv-segmentet. DBX är däremot något av en hybrid mellan sport- och terrängbil à la Italdesign Parcour.

– En konceptbil som denna borde, enligt min mening, utmana det konventionella tänkandet och utforska vad som är möjligt. Med DBX Concept tror jag att vi har skapat en helt ny typ av lyxbil som både kan öka åtråvärdheten hos Aston Martin till en helt ny generation av kunder, och passar bra in med vårt övriga sortiment, säger Andy Palmer, vd på Aston Martin.

Kupén ska enligt Aston Martin inrymma fyra vuxna bekvämt och packning ska inte vara några problem då det finns bagageutrymme både fram och bak.

När, eller om, vi får se en produktionsversion av DBX Concept återstår dock att se då denna i dag är långt ifrån produktionsklar. Men vi får i alla fall en inblick i vad Aston Martin planerar för framtiden.