Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martin Vulcan till salu!

Nu har det första exemplaret av specialaren Aston Martin Vulcan nått andrahandsmarknaden, som väntat är den avsevärt mycket dyrare än när den var ny.

Förra året presenterade Aston Martin specialmodellen Vulcan, en bil endast avsedd för bankörning och som tillverkas i en mycket begränsad upplaga, totalt 24 exemplar.

Vulcans närmsta konkurrenter är bland annat Ferrari FXX K och McLaren P1 GTR, men till skillnad från dessa hybrider har Vulcan endast en förbränningsmotor. Men det är inte vilken motor som helst, en 7,0-liters V12 som levererar över 800 hästkrafter. Kraften skickas till bakhjulen via en sexväxlad sekventiell låda, men någon 0-100 km/h-tid eller toppfart delar Aston Martin inte med sig av.

Under de senaste månaderna har de första bilarna börjat levereras och nu dyker det upp ett exemplar som är till salu. Nypris för Aston Martin Vulcan ligger på cirka 2,3 miljoner dollar, motsvarande 19,8 miljoner kronor. Men återförsäljaren i Cleveland, USA, som nu annonserar bilen vill ha hela 3,4 miljoner dollar för bilen som bär färgen ”Fiamma Red”, alltså en prishöjning på motsvarande 9,5 miljoner kronor.

Oerhört mycket pengar! Men då är det även ytterst få som har möjligheten att äga den ovanliga bilen. Jämförd med sitt syskon Aston Martin DB10, Bond-bilen, är den dock inte särskilt unik då endast ett exemplar av den sistnämnda kommer att ha möjlighet att hamna i privat ägo.