Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martins nya superlyxbil Lagonda kan komma till Europa

Aston Martin lanserade nyligen lyxsedanen Lagonda som endast ska säljas i Mellanöstern. Men i samband med premiären i Dubai berättades det att den kan komma att säljas på andra marknader, bland annat Europa.

Aston Martin återupplivade nyligen det legendariska namnet Lagonda när de lanserade nya lyxsedanen i Dubai, där kallad Lagonda Taraf. Med 540 centimeter i längd är den lika lång som landsmannen Rolls-Royce Ghost, samt har ett axelavstånd på tre meter.

Bilen kommer att handbyggas i Aston Martin-fabriken i Gaydon, England, och kommer mest troligt att drivas av en sexliters V12:a med cirka 600 hästkrafter. Då bilen byggs av samma avdelning som byggde superbilen One-77, och till stor del består av aluminium och kolfiber, väntas prislappen bli skyhög.

Till en början var den endast tänkt att säljas i Mellanöstern men efter ett uttalande av Aston Martins nye vd Andy Palmer kan det förändras.

– I dag kan jag bekräfta att vi ser över möjligheten att sälja Lagonda på andra marknader, säger Palmer.

Anledningen till uttalandet är troligen den stora uppmärksamhet bilen fått, och det finns säkert en hel del förmögna människor utanför Mellanöstern som vill lägga vantarna på en.