Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martins superbil Vulcan officiell

Nya Vulcan har en V12:a med över 800 hästkrafter den starkaste sugmotorn i världen. Kan bli en av de mest unika bilarna från Aston Martin.

Aston Martin visar till sist upp sin supersportbil avsedd för bankörning, Vulcan kommer dock endast tillverkas i en mycket begränsad upplaga om 24 bilar. En siffra som får redan unika supersportbilen One-77 att blekna.

Som vi förväntat oss ser Vulcan riktigt aggressiv ut och har ett uttryck som till större delen är nytt för Aston Martin. Fram gapar det lågt placerade grillen brett och flankeras av smala LED-strålkastare, liknande de vi sett på nya konceptbilen DB10 som kommer att synas i kommande Bond-rullen Spectre.

Vulcan som byggts för bankörning har ett monocoque-chassi i kolfiber, differentialbroms, kardanrör i magnesium och kardanaxel i kolfiber. Vulcan rullar på 19-tumsfälgar med Michelin-racedäck på 345/30, innanför dessa sitter bromsok från Brembo som nyper om kolfiberkeramiska skivor som mäter 380 millimeter fram och 360 bak.

Drivkraft levereras av Aston Martins kända V12:a i Vulcan har den dock borrats upp från 5,9 till 7,0 liter och levererar mer än 800 hästkrafter, något som betyder att den kan klassas som världens starkaste sugmotor.

Aston Martin är dock sparsamma med detaljerna men meddelar att kraften skickas via en sexväxlad sekventiell låda till bakhjulen. De själva beskriver Vulcan som märkets ”mest intensiva och spännande skapelse hittills”.

– En sportbil för riktiga bilälskare, jag tror att Aston Martin Vulcan – och det unika ägarprogram som ingår – sätter en ny standard i klassen för ultralyxiga supersportbilar, säger Andy Palmer, vd på Aston Martin.

Vulcan kommer som sagt endast att tillverkas i 24 exemplar och eventuella kunder har redan fått se bilen. Vid köp av en Vulcan ingår även ett exklusivt ägarpaket som bland annat innefattar körning i simulator, förarutbildning av bland annat Aston Martins raceingförare Darren Turner. Samt bankörning av bilar som V12 Vantage S, One-77 och Vantage GT4, så köparna gradvis kan utveckla sin körning innan de sätter sig bakom ratten på värstingen Vulcan.

Vid banträffar kommer köparna även att assisteras av en personlig instruktör från Aston Martin.

Priset då? Är tyvärr inte presenterat ännu men hamnar troligtvis på över 20 miljoner kronor, i samma nivå som konkurrenterna Ferrari FXX K och McLaren P1 GTR

.

https://youtu.be/ktD_ueZtReg

Gilla på Facebook för fler videoklipp!