Foto: Aston Martin

Aston Martins suv DBX smygvisas i film

Aston Martin ansluter till skaran lyxmärken med en suv i modellutbudet. DBX kommer i serieproduktion 2020 men här ses bilen i en så kallad teaserfilm.

Aston Martins suv DBX är en riktig långkörare. 2015 dök namnet upp på ett koncept som inte har mycket gemensamt med de förseriebilar som nu rullar ut ur den nya fabriken i St Athan. Det blev vare sig coupéform eller eldrift utan en suv av den gamla skolan med förbränningsmotor. I alla fall till att börja med.

DBX ska täckas av i december i år men nu släpps en så kallad teaserfilm där bilen kan ses. Ja, inte helt utan i motljus och till detaljer som brukligt. Filmen dök först upp i vdn:s Andy Palmers twitterflöde och du kan se inlägget här nedan.

https://twitter.com/AndyatAston/status/1163434024800522242?ref_src=twsrc%5Etfw

DBX i träningoverall har vi sett tidigare och i somras var det dags på nytt under Festival of Speed. I klippet nedan kan du höra bilen med märkets AMG-V8:a som även finns i modellerna Vantage och DB11.

LÄS MER: Vi kör Aston Martin Vantage

I ett senare skede kan modellen lanseras som hybrid och helt eldriven, enligt Andy Palmer. Man har tidigare gått ut med att alla märkets modeller ska vara elektrifierade

 till mitten av 2020-talet.

https://youtu.be/1YiuYSw3g74