Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aston Martins vd dumförklarar Teslas påhitt

I samband med ett uttalande om Aston Martins kommande elektriska sportbil kommenterade vd Andy Palmer Teslas nya inställning ”Ludicrous speed”. Han avfärdar det kort och gott som fånigt.

Det var i förra veckan som Aston Martin meddelade att en elektriskt version av Rapide S lanseras om två år. Med anledning av det lät branschtidningen Automotive News Aston Martins vd Andy Palmer uttala sig, och ämnet av naturliga skäl gled in på en av de blivande konkurrenterna, nämligen Tesla och deras modell Model S.

Då passade Andy Palmer på att såga Teslas nya påhitt ”Ludicrous speed” som de annonserade om i mitten av juli och som får Model S (P85D och P90D) att avverka 0-100 km/h på 2,9 sekunder. ”Ludicrous” på svenska kan översättas med ”löjligt”, men andra ord gör inställningsmöjligheten Tesla Model S löjligt snabb.

– Vi gör inget löjligt eftersom löjlig hastighet är fånigt, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det faktum att du kan köra några varv på en anständig tävlingsbana eller tävla runt nordslingan (Nürburgring, reds anm) är betydligt mer intressant än att kunna köra 500 meter i ett löjligt läge.