Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Återupplivad från de döda – Honda S2000

Tillhör du de som har saknat Hondas lilla sportbil S2000, som lades ned för fyra år sedan? Goda nyheter! Bilen kommer nu tillbaka, som konceptbil (!), med ett mildare facelift, till Tokyos bilsalong i januari.

Nyheterna som visas på bilsalongerna i januari 2013 har under de senaste veckorna börjat förmedlas ut på Internet. Förutom den stora bilsalongen i Detroit hålls även bilsalong i Tokyo, som ofta brukar bjuda på spännande nyheter från de japanska tillverkarna. I år (eller ja, nästa) väljer dock Honda att gräva i sina arkiv till Tokyosalongen. I företagets monter kommer nämligen en Honda S2000, en modell som lades ned för fyra år sedan, att stå.

Bilen, som kallas S2000 Modulo Climax, kallas "exhibition model" i pressmaterialet, vilket innebär att den visas som någon form av konceptbil. Skillnaderna gentemot den S2000 vi kunde köpa hos Honda-handlaren innan den lades ner är, vad det verkar, ett omarbetat frontparti, med LED-lampor i stötfångaren, ett lätt uppdaterat bakparti och ett nytt färgtema i interiören. På ytan inget revolutionerande, med andra ord. Övriga detaljer om bilen har Honda valt att vara sparsamma med.

Förutom S2000 Modulo Climax kommer ett antal japanspecifika modeller, bland annat CR-V och CR-Z trimmade av Mugen, att visas i Hondas monter. Bilsalongen i Tokyo öppnar den 11 januari.

Frågan är dock vad som gör att Honda återupplivar S2000, som konceptbil. Om det är något nytt på gång, eller om man helt enkelt bara tagit intryck av landsmännen på Toyota och Subaru som nått stora framgångar med GT 86 respektive BRZ? Vad tror ni?