Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi A0 på gång – baserad på Volkswagen Up?

Audi må ha en bil i de flesta storleksklasser, men det saknas ännu något i den allra minsta storleksklassen. Enligt senaste rykten kan det dock bli ändring på detta – en Audi A0 kan vara på gång.

Det är brittiska AutoExpress som rapporterar att Audi kan vara på väg att äntra segmentet under A1. Bakgrunden är moderbolaget Volkswagens framgångar med lilla Up. Det är också denna plattform som skulle kunna ligga till grund för en liten Audimodell. AutoExpress citerar Audis vd Rupert Stadler, som ska ha lagt en mer premiumorienterad version av Up på sin önskelista.

Vad kan vi då förvänta oss av en Audiverison på Up-plattan? Ja, förmodligen lär det inte bli tal om premiär inom det närmaste året, men möjligheten finns att vi kan få se lite av de designmässiga drag som syntes på elbilskonceptet Urban Concept, visat förra året.

Dessa rykten ska självklart tas med en rejäl nypa salt. Inga slutgiltiga beslut bör vara tagna är, och kanske innebär en så liten bil alltför mycket urvattning av Audis varumärke?