Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Här en Audi A1 i så kallat ”citycarver”-utförande.Här en Audi A1 i så kallat ”citycarver”-utförande.Här en Audi A1 i så kallat ”citycarver”-utförande.
Här en Audi A1 i så kallat ”citycarver”-utförande. Foto: Audi

Audi A1 läggs ned – vd:n bekräftar

Audis vd Markus Duesmann bekräftar i en intervju att företaget inte avser att bygga en ny Audi A1 efter nuvarande generation har gjort sitt. Orsaken som ges är att det anses bli för dyrt att sälja småbilar med förbränningsmotorer i framtiden.

Audis minsta minsting A1 introducerades för världen 2010 och fick fortsätta sitt liv under åtta år fram till den nuvarande generationen tog över 2018. När denna upplaga har löpt linan ut kommer dock modellen att dö med den och någon ny generation kommer inte att följa. Detta bekräftar företagets vd Markus Duesmann i en lång intervju.

Att bensindrivna småbilar lever på lånad tid är kanske ingen nyhet när bilmärken i allt större utsträckning i stället satsar på elektrifierade suvar och crossovers. I Europa är småbilens framtid synnerligen prekär – exempelvis säljs inte Volkswagen Polo längre i Sverige – och kommande Euro 7-reglemente försvårar ytterligare, menar Markus Duesmann.

– Med det i åtanke kommer det bli svårt att erbjuda småbilar med förbränningsmotorer i framtiden eftersom kostnaderna kommer att öka. Det är orsaken till att vi inte kommer få se någon efterföljare till A1, säger han till Automovie News Europe.

Audi har förbundit sig till att storsatsa på elbilar framåt men någon eldriven A1 är inte att vänta då Duesmann sedan tidigare konstaterat att det är för kostsamt och ekonomiskt olönsamt att elektrifiera småbilar. Märkets instegsmodell kommer i stället att bli minisuven Audi Q2. Hur länge den kommer överleva återstår att se.