Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091215-audi-a1-geneve
091215-audi-a1-geneve
091215-audi-a1-geneve
091215-audi-a1-geneve

Audi A1 – nedräkningen har börjat

Efter ändlösa rykten och spekulationer är det äntligen bekräftat att Audi A1 ska premiärvisas i mars nästa år. Redan nu får vi ett smakprov på minstingen i Audi-familjen och Audi bjuder på flera ledtrådar om designen.

Trots att Audi A1 inte ska premiärvisas förrän på Genèvesalongen i mars nästa år har det redan skrivits spaltmeter om bilen. Likt få andra bilar har den kommande minsting-Audin varit föremål för spekulationer och rykten. Audi har givetvis hjälpt till genom att visa två konceptbilar utan att egentligen avslöja något om den kommande produktionsbilen. Nu vet vi att A1 begår premiär i Genève den 4 mars.

Redan nu får vi ett smakprov i form av två videoklipp som dessvärre inte säger så mycket om den kommande bilen. Audis designchef Stefan Sielaff berättar däremot lite om hur A1 kommer att se ut. Enligt Sielaff har designteamet hittat på något alldeles speciellt för C-stolpen som ska ge A1 en coupéliknande profil som skiljer sig från A3. Han påpekar också att den produktionsfärdiga bilen kommer att vara en blandning av de två konceptbilar vi har sett. Taklinjen ska till stor del likna den vi såg på Audi Metroproject Quattro från 2007 års Tokyosalong. Med graffitimålningen i ett av de nysläppta videoklippen som ledtråd anar vi att A- och C-stolpen kommer att bilda ett bredbent A.

Vidare säger Audis designchef att den välkända single-frame-grillen även ska finnas på A1, om än i ny form.

– Vi kommer att göra något här, kanske med hörnen och bredden på grillen. Detta kommer att påverka strålkastarna. Men mer om det i januari 2010, säger Sielaff.

https://youtu.be/a9b0TMPUauk?height=347&width=575https://youtu.be/joJaka2bYr4?height=347&width=575

Läs mer