Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi A1 quattro och Audi Sport quattro S1Audi A1 quattro och Audi Sport quattro S1Audi A1 quattro och Audi Sport quattro S1
Audi A1 quattro och Audi Sport quattro S1 Foto: David Lilja och Audi

Audi A1 quattro – tre snabba från provkörningen

Strax innan jul fick Audi många hjärtan av slå snabbare när de presenterade urbusiga A1 quattro. Nu har David Lilja provkört den på en sjöis i Åre – och han mäkta imponerad.

I väntan på en Audi S1 får vi nöja oss med A1 quattro. Men det är inte fy skam det heller. Vi har i dag varit och provkört den uppe i Åre och vår utsände David Lilja kan inte annat än kalla den för en busig jäkel.

 Hej David, var är du och vad kör du?

– Jag befinner mig i Åre och finslipar carvingtekniken inför VM. Nej, allvarligt så kör jag faktiskt Audi A1 quattro, en liten ettrig leksak, på sjöis. Har dessutom fått köra ansiktslyfta RS5. Sedan är Stig Blomqvist här och skjutsade mig alldeles nyss i en äkta Sport quattro S1 från 1985. Sanslös rallykänsla!

 Oj oj oj, men om vi börjar med A1 quattro, hur känns 265 hästkrafter och fyrkrafs i en så pass liten bil som A1?

– Som att stoppa en snowracer i händerna på en femåring att ta sig nedför Åreskutan med. Fart- och busfaktorn är skyhög, lätt att kontrollera under drift och fint bett i fyrcylindriga 2,0 TFSI-motorn. 

 Okej, så då är det väl bara att slå till?

– Just den lilla detaljen är lite komplicerad. Bara 333 exemplar byggs, tio kommer till Sverige och alla är reserverade. Men kanske om du trugar tillräckligt och sticker fram 495000 kronor illa kvickt. Dyrt är bara förnamnet.

Vill du veta mer om hur det gick till under provkörningen och vad David mer har att säga om Audi A1 quattro? Då tycker vi att du ska läsa kommande nummer av Teknikens Värld.