Audi A4 och A4 Avant facelift officiella

Det är inga stora förändringar, men Audi A4 – i både sedan- och kombiutförande – har uppdaterats inför modellår 2019.

För tre år sedan, minus två dagar, presenterade Audi nuvarande generation, B9 kallad, av deras mellanklassmodell A4. Nu är generationen nått ungefär halvvägs in i livet och Ingolstadt-firman presenterar därför A4 och A4 Avant i uppdaterade utföranden.

Foto: AUDI AG

Har man inte ett bilintresserat öga är det förmodligen svårt att se några skillnader hos årsmodell 2019 av A4 och tidigare årsmodeller. Skillnader finns där, men de är ganska små.

I fronten har stötfångarens nedre parti arbetats om med nya luftinsläpp som har detaljer med aluminiumutseende samt bikakerutmönster. Luftinsläppen har en extra springa som låter luft löpa förbi framhjulen för att sänka luftmotståndet. Är bilen S line-utrustad får ribborna i grillen dessutom en 3D-effekt.

Nya fälgar i storlekarna 16 till 19 tum och kulören Turbo Blue tillhör nyheterna inför modellår 2019, likaså parallelltrapetsformade ändrör som ersätter de tidigare runda doningarna. På Avant-modellerna har en något annorlunda, mer RS-lik takvinge monterats. S line competition-utrustade bilar får silverfärgade detaljer i fronten och längs dörrtrösklarna.

Interiört känner vi igen oss från tidigare modellår.

Några maskinella förändringar verkar inte vara aktuella i samband med uppdateringen, Audi nämner i alla fall inga. Det betyder i så fall, för svensk del, 1,4 TFSI med 150 hästkrafter, 2,0 TFSI med 190 alternativt 252 hästkrafter, 2,0 TDI med 150 alternativt 190 hästkrafter samt 3,0 TDI med 218 alternativt 272 hästkrafter.

Audi nämner inga prisjusteringar för uppdaterade A4 som börjar säljas under årets tredje kvartal. I dag kostar A4 från 339 800 kronor och A4 Avant från 352 800 kronor.