Audi A5 DTM Champion Foto: PictureService

Audi A5 DTM Champion firar segern

I helgen går säsongens sista DTM-tävling av stapeln men Mike Rockenfeller är som bekant redan klar segrare. Det passar Audi på att fira med en specialversion av A5 som ska byggas i 300 exemplar.

Helgens DTM-final på Hockenheim blir högst ospännande sett till poängställningen i toppen då Audi-föraren Mike Rockenfeller redan är klar segrare före Augusto Farfus i BMW. Audi gläds förstås åt detta och med anledning av segern lanseras nu A5 DTM Champion.

 Specialmodellen tilltalar förmodligen inte alla A5-köpare men den som är ett fan av ”Rocky” har mycket att hämta här. Längs med sidorna finns nämligen dekaler med nummer 19, Rockenfellers siffra, och förkortningen ROC. DTM-specialaren är också utrustad med en fast monterad spoiler på bakluckan och backspegelkåpor i borstad aluminium. 20-tums V-spokefälgar ingår också.

 A5 DTM Champion kan beställas från och med 21 oktober och specialpaketet kan fås till 2,0TDIquattro, 3,0TDIquattro, 2,0TFSIquattro och 3,0TFSIquattro. Endast 300 bilar ska säljas med DTM-paketet och prispåslaget är 1 900 euro.