Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi A6Audi A6Audi A6
Audi A6

Audi A6 hybrid säljer för dåligt – läggs ned

En modellversion av Audi A6 som det inte pratas så mycket om är hybriden. Intresset för den har inte varit så stort som Audi hoppats på, därför läggs den nu ned.

Nu förstår vi varför Audi inte nämnde någonting om hybridversionen när de presenterade facelift-versionen av A6 (och S6/RS6) för snart två månader sedan. Hybridversionen ska nämligen läggas ned.

Audi A6 hybrid presenterades redan i december 2010 men introducerades först tidigt 2012. Den utvecklades för att vara ett alternativ som erbjöd kraft som en V6-motorbil men med förbrukning som en bil med fyra cylindrar. En 2,0-liters TFSI-bensinmotor på 211 hästkrafter jobbade parallellt med en liten elmotor på 45 hästkrafter. Tillsammans nöjde sig dessa med 0,62 liter bensin per mil vid blandad körning och bjöd på 0-100-sprintar som tog 7,3 sekunder.

Siffrorna och eventuellt prislappen tilltalade inte någon stor skara människor. Sedan säljstarten för snart tre år sedan har Audi lyckats sälja futtiga 4 000 exemplar av A6 hybrid. Omkring 3 200 av dessa har sålts till Asien varav ungefär 1 600 gick till Malaysia. Europa och andra delar av världen lyckades modellen inte charma. Därför läggs modellen ned.

Audi satsar i stället på laddhybridversioner av kommande modeller. Bland annat nya Q7 blir laddhybrid. Även nästa generation A6, som kommer om 3-4 år, lär finnas i laddhybridutförande.

Notera att det inte är hybridversionen av A6 på bilden utan en vanlig A6 (facelift).