Audi A6 L e-tron concept

Audi presenterar sin första laddhybrid i storbilsklassen på bilsalongen i Peking. Kör man på ren eldrift klarar Audihybriden räckvidd upp till 80 kilometer.

Audi A6 L e-tron bygger på A6 L, den förlängda varianten av A6 som är väldigt populär som tjänstebil bland Kinas tjänstemän. Plug-in hybrider som kan färdas långa sträckor elektriskt - vilket möjliggör nollutsläpp i Kinas snabbt växande megastäder.

På ren eldrift kan Audi A6 L e-tron koncept resa upp till 80 kilometer vid en konstant hastighet av 60 km i timmen. Vid varje givet ögonblick när man färdas väljer den det lämpligaste drivsättet för att få ut längst räckvidd.

Audi A6 L e-tron kan drivas med enbart förbränningsmotor, eldrift, eller i hybrid läge. Dessutom kan den återvinna energi under inbromsning, eller öka uteffekten för en stark acceleration genom att kombinera de två enheterna. Audi e-tron har tagit steget och satsat på behovet av att minska CO2-utsläppen då de är en avgörande faktor för nya drivsystem teknikerna.

Bilens exteriör skiljer från A6ans produktions bil. På framsidan, ser den nästan likadan ut som A6 men A6 L e-tron grillen har en skarpare och mer aggressiv look med sina smala tvärstänger och 21-tums hjulen i e-tron design känns igen från R8 e-tron och särskild bakre delen för att markera bilens progressiva karaktär.

Karossen är identisk med Audi A6 L. Den är lätt, styv och säker att en maximal grad, på grund av tillämpningen av den ultralätta principen. Den elektroniska tvärgående differentialspärren stabiliserar Audi A6 L e-tron koncept genom att göra små insatser på framhjulet på utsidan av kurvan - en funktion av elektronisk stabilisering (ESC).

Den integrerar alla modellen linjens lyxklass funktioner. Sätena ger ventilation och massage, levererar Bose surround system bra ljud. Audis aktiva vingel hjälpsystem Lane assist håller föraren i körfältet, medan Audis Side assist hjälper till att byta fil.