Audi S7 Sportback facelift 2015

Audi A7 och S7 Sportback facelift officiella – med ny upplysande teknik

Audis lite lyxigare femdörrarscoupéer A7 och S70 Sportback är till åren komna och det är dags för ett lyft. Minimala förändringar till utseendet men för tekniknörden nya roliga prylar att leka med.

Audi A7 Sportback kom 2010, året efter kom sportigare versionen S7 Sportback. Då åren har gått är det nu dags för en uppdatering som ska ta dem in i framtiden med fortsatt pondus.

 Men uppdateringen är minst sagt mild. Rent utseendemässigt har stötfångarna gjorts om en aning, single frame-grillen likaså och ändrören har uppdaterats. Interiört är det sig likt, dock har nya material tillkommit för en högre finish.

De stora nyheterna sitter i stället i strålkastarna och bakljusen. A7 och S7 Sportback modellår 2015 får Audis dynamiska blinkers, det vill säga körriktningsvisare som ”flyter” tack vare lysdioder på rad som tänds och släcks.

 Dessutom är alla A7 och S7 Sportback standardutrustade med LED-strålkastare och som tillval finns LED matrix-strålkastare där lysdiodklustren är automatiskt anpassningsbara till trafikbilden och omgivning. De kan lysa upp omgivningen till fullo utan att blända mötande trafik.

Fem motorer finns till A7 och S7 Sportback. Två bensinare och tre dieselmaskiner, alla möter Euro 6-avgaskraven. Dieselmotorerna är alla trelitersmaskiner. 3,0 TDI ger 272 hästkrafter, 3,0 TDI ultra ger 218 hästkrafter och är ultrasnål med sina 0,47 liter per mil och 122 gram per kilometer. 3,0 TDI biturbo är värstingdieseln med 320 hästkrafter.

 På bensinsidan är det en treliterssexa samt en fyraliters V8. Sistnämnda är den som sitter i S7 Sportback och ger 450 hästkrafter (tidigare 420). Den har dessutom cylinderavstängning för att spara på den dyrbara vätskan i tanken.

Audi A7 och S7 Sportback facelift har premiär hos Audi-handlarna i slutet av sommaren.