Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi A9
Audi A9
Audi A9
Audi A9

Audi A9 kommer 2016 – ett teknikspäckat flaggskepp

I dag heter Audis flaggskepp A8. Om några år får A8 maka på sig då A9 kommer. Nu har det kommit fram nya uppgifter om vad vi har att vänta oss. En teknikspäckad femmetersvagn med – hasplåtar!

För ett par år sedan var det mycket snack om en kommande Audi A9. Senaste budet då var att den lanseras 2014. I dag vet vi mer eller mindre att det inte blir så. Enligt nya uppgifter, publicerade av tyska Auto Motor und Sport är det 2016 som gäller.

 Den tyska biltidningen säger också A9 kommer att baseras på nästa generation Q7, Audis största suv. Låter aningen märkligt men enligt uppgift kommer A9 inte enbart att vara en vräkigt stor lyxbil i femmetersklassen, den kommer även att vara en ”Allroad” med hasplåtar och liknande. Det vill säga lite mer terrängtålig än till exempel en A7 Sportback som den kommer att vara lik rent karossmässigt.

 Som flaggskepp ska A9 bjuda på teknik i överflöd. Bland annat sägs det att en laserskanner ska övervaka trafiklandskapet framför bilen vilket ska göra autonom körning möjlig, det vill säga förarlös körning. Dessutom ska den kunna köra in och ur parkeringsfickor helt på egen hand.

 Bilden ovan visar en tidigt designskiss av dagens A8.