Audi återkallar A6 på grund av fel på krockgardinerna

Audi återkallar A6 på grund av fel på krockgardinerna

Amerikanska NHTSA flaggar nu för att Volkswagen of America med början i januari kommer att återkalla nya Audi A6 då ett fel med krockgardinerna har upptäckts. Vi undersöker om svenska A6-ägare kommer att beröras.

Som vanligt haglar återkallelserna i det stora landet i väst. Anledningen till detta är främst att något annat lätt haglar där, nämligen stämningar och det är något biltillverkarna helst vill undvika.

 Denna gång är det nya generationen Audi A6 som drabbats av ett fel som leder till att modellen återkallas. Felet är krockgardinerna vars sömmar kan vara otillräckliga vilket kan leda till att de inte blåses upp korrekt vid en kollision och därmed skyddar sämre eller inte alls.

 Amerikanska myndigheten NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) meddelar att A6:orna som berörs av återkallelsen är tillverkade mellan 8 april och 26 maj 2011 och sålda på den nordamerikanska marknaden. Volkswagen of America påbörjar återkallelserna nästa månad med att meddela bilägarna.

 Om detta fel även berör bilar på den europeiska marknaden och därmed Sverige är okänt. Vi har skickat en förfrågan till Audi Sverige och inväntar svar på om svenska A6-ägare kan vara drabbade av felet på krockgardinerna.

Svar från Audi Sverige

Sverige berörs också av denna återkallelse. Dock rör det sig om endast ett svenskt exemplar av Audi A6 tillverkad mellan 8 april och 26 maj 2011. Ägaren till denna bil kommer att kontaktas av Audi.