Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Audi R8 e-tronAudi R8 e-tronAudi R8 e-tron
Audi R8 e-tron

Audi återupplivar R8 e-tron

Förra året rapporterade vi att Audi ställer in planerna för att serieproducera en eldriven R8, nu stoppar de i kontakten igen.

Redan 2009 visade Audi upp en eldriven R8 på Frankfurtsalongen, att den så småningom skulle sättas i produktion verkade det inte vara några tvivel om, tills det under våren 2013 kom fram att de lägger ner projektet. Nu blåser de alltså liv i det igen.

Anledningen till att de återupptar projektet är enligt Ulrich Hackenberg att de gjort stora framgångar i batteriutvecklingen, anledningen till att projektet lades ned från början är att batterierna var alldeles för dyra för serieproduktion. Nu ska räckvidden för R8 e-tron vara upp till 45 mil, jämfört med tidigare 21,5, något som åstadkommits genom modernare batteriteknik som också är mer utrymmeseffektiv.

I nuläget lämnar Audi inga uppgifter om när R8 e-tron kommer att börja säljas eller om den kommer baseras på nuvarande eller andra generationens R8 som väntas nästa år. R8 e-tron kommer dock inte massproduceras utan byggs endast efter beställning.