Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi bekräftar fler prestandasuvar

Chefen för Audi Sport, tidigare Quattro GmbH, Stephen Winkelmann, har bekräftat att flera prestandaversioner av moderbolagets suv-modeller är på gång. Troligen får vi se en Lamborghini Urus i Audi-kläder.

Segmentet för prestandasuvar är tydligen både lukrativt och växande, om vi ska tro Audi Sports chef Stehpen Winkelmann. I en intervju bekräftar han nu nämligen att fler modeller ur Audis suv-program kommer föräras med RS-versioner.

I dagsläget är det endast Q3 som finns i RS-tappning, RS Q3, men till de modeller som inom en relativt snar framtid kommer få likartad behandling hör både Q7 och kommande Q8. Den sistnämnda får sägas bli Audis version av koncernsyskonet Lamborghini Urus. Även motormässigt blir de troligen närbesläktade, med Volkswagen-gruppens fyraliters dubbelturbomatade V8 under huven, en motor som även kommer hitta ner i nästa generation Porsche Cayenne Turbo.

I ett lite längre perspektiv kommer vi förstås få se även Q5 i RS-tappning, men redan under nästa år är det dock möjligt att RS-programmet får tillskott. Då i form av RS4 och RS5, i Avant respektive Cabriolet och (för första gången) Sportback.