Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Stor skillnad mellan Audi A6 och Skoda Superb i älgtestet
2 AV 2
Foto: Audi

Audi börjar med Youtube

Youtube är knappast nytt, men det är först nu det blir möjligt att använda tjänsten i Audis bilar. Under sommaren blir det möjligt att ladda ner Youtube-appen i vissa av Audis modeller.

Snart går det att titta på Youtube på den inbyggda skärmen i en Audi-bil. Medan det har varit möjligt hos Tesla sedan, i princip sedan Teslas start, har det tidigare inte gått i Audi-bilar. Tesla har till och med integrerat videoströmningstjänsten Netflix. Nu har dock Audi, i samarbete med Volkswagen-gruppens mjukvaruföretag Cariad, utvecklat en ny så kallad appstore till Audis MMI-system (Multimedia Interface) och i det ska det bli möjligt att ladda ner tredjepartsappar, och först ut är Youtube.

Youtube-appen i MMI-skärmen ska fungera precis som på en telefon eller läsplatta, med skillnaden att den bara kan användas när bilen står still.

Det är dock långt ifrån alla Audi-modeller som får Youtube. Förutsättningen är att bilen har den senaste hård- och mjukvaran och i dagsläget gäller det A4, A5, Q5, A6, A7, A8, Q8 e-tron och e-tron GT. Funktionen kommer att bli tillgänglig på fler modeller från såväl Audi som övriga Volkswagen-gruppen framöver.