Foto: Guru Dutt Photography9322281585

Audi börjar om med nya Q7

Audis stora suv Q7 lever redan på övertid men det verkar som att ersättaren har blivit försenad. Anledningen? Ledningen har fått kalla fötter och kräver att den brutala designen görs om.

Du kanske har märkt att Audi, som på senare år har varit en av de flitigaste biltillverkarna när det gäller att spotta ur sig nya modeller, inte har gjort något åt den stora suven Q7. Det beror inte på att de har glömt bort den, det har självklart utvecklats en ny Q7 i det fördolda och om allt gått enligt plan kanske den skulle ha stått färdig redan nu.

 Amerikanska Motortrend rapporterar att Q7-projektet har försenats på grund av designen. Vid det här laget borde den slutgiltiga designen ha varit spikad för länge sedan men enligt Motortrends källa har Audi-ledningen satt stopp för arbetet eftersom man tycker att den nya designen är ”för brutal och provokativ.” Att man så här långt in i utvecklingsarbetet inte har lyckats få fram en design som alla ställer sig bakom är naturligtvis ett misslyckande och enligt uppgifterna kan hela affären ha bidragit till forsknings- och utvecklingschefen Wolfgang Dürheimer fick gå tidigare i somras. Enligt Motortrends källor kommer omdesignen av nya Q7 att medföra extra kostnader på nästan 1,7 miljarder kronor.