Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi-chef bekräftar Lamborghini-suv

En högt uppsatt källa på Audi har bekräftat att en Lamborghini-suv kommer bli av, rapporterar Autoweek.

När Audi-chefen diskuterade den senaste tidens rykten kring Lamborghini kom den omtalade suven upp på tal. Enligt vad teknikensvarld.se fått erfara kommer suven att visas upp på bilsalongen i Peking i april. Lamborghini själva förnekar all kännedom om bilen men till Autoweek berättar den högt uppsatta källan att:

 – Jag kan inte ge några detaljer men spekulationerna som går i pressen är i det stora hela korrekta. 

 Suven blir den andlige ersättaren till 1980-talets brutala LM002, som både beställdes och avbeställdes till Libyens armé av dåvarande diktatorn Muammar Khadaffi. Tekniskt kommer ersättaren till ”Rambo Lambo” bygga på samma plattform som suvsyskonen Volkswagen Touraeg, Porsche Cayenne och Audi Q7, alla i Volkswagen-gruppen. Med Lamborghini-märket på huven kommer mer aluminium och kolfiber hamna i bilen men det är inte troligt att vikten hamnar under två ton. 

 Hur bilen kommer se ut är än så länge en lika väl bevarad hemlighet (bilden ovan är en illustration) som vilken motor den kommer begåvas med. En kvalificerad gissning är att Lamborghini-ingenjörerna i Sant’Agata kommer stoppa ner den 5,2 liter stora V10-motorn från Gallardo.

 Bilsalongen i Peking slår upp dörrarna 23 april.