Audi får testa flygande bilar i luftrummet över Ingolstadt

Tidigare i år visade Audi upp en flygande bil som även Italdesign och Airbus har varit med och tagit fram. Nu får de tillstånd att testa flygande prototyper över Ingolstadt.

Det var på Genèvesalongen i våras som Audi, Italdesign och Airbus visade upp den flygande bilen Pop.Up Next – en elektrisk enhet med plats för två åkande och som kan kopplas samman med en stor drönare. På så vis kan bilen bli luftburen och därmed undvika kaoset på marken.

Nu nås vi av nyheten att Audi och Airbus har tecknat ett avtal med den tyska regeringen som tillåter dem att testa flygande prototyper i luftrummet ovanför och runt om Ingolstadt – Audis hemstad.

Regeringen kallar försöken ett sätt att försöka motverka de av trafik tilltäppta vägarna i Ingolstadt samtidigt som man tror att det öppnar upp för nya tillväxtområden inom tysk teknikindustri.

– Flygande taxibilar är inte längre en vision längre, de kan ta oss in i en ny dimension av rörlighet. De utgör ett ypperligt tillfälle för företag och nya startup-bolag som redan utvecklar denna teknik mycket konkret och framgångsrikt, säger Tysklands transportminister Andreas Scheuer.

Frågan är när Volvo får fritt fram att testa flygande bilar i luftrummet över Göteborg, med tanke på att Volvos ägare Geely i fjol köpte amerikanska flygbilstillverkaren Terrafugia

.

https://youtu.be/2LggHhR2kFk