Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi jobbar på helt eldriven A2Q

A2Q – det blir det något märkliga namnet på Audis kommande helt eldrivna modell. I alla fall om man ska tro tysk media.

Det är två år sedan Audi visade konceptbilen A2, och vi har knappast hör mycket om modellen sedan dess. Vissa rykten har gjort gällande att den helt enkelt kostade för mycket att utveckla, och därför fått stryka på foten i Audis framtidsplan.

Nu verkar det dock som att en modell med siffran 2 ändå kan vara på väg att göra sitt intåg i Audis modellpalett. I alla fall om man ska tro uppgifter som framkommit i tyska branschtidningen AutoBild. Modellen ska nu vara tillbaka i leken och satt att premiärvisas till år 2018.

Modellen kommer dessutom få ett mer crossoverliknande stuk och anta namnet A2Q – detta då Alfa Romeo redan lagt beslag på varumärkena Q2 och Q4. Grunden kommer att vara MQB-plattformen, som ligger till grund för många andra produkter inom Volkswagenkoncernen. Och bilen blir helt eldriven – med en räckvidd på hela 50 mil på en laddning.

Enligt samma källor, vilket vi berättat tidigare, ska en helt eldriven version av kommande Audi Q6 också vara på gång –med premiär 2017 och hela 70 mils räckvidd.