Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi kikar på en pickup

En pickup från Audi? Ämnet har varit uppe tidigare och nu tar det fart igen. Märkets vd utesluter nämligen inte någon flakbil.

För ett par år sedan ryktades det om att Audi var i begrepp att lansera en pickup. Antingen baserad på suven Q7 eller att helt enkelt sätta sitt emblem på en modell som redan fanns inom koncernen – Volkswagens Amarok. Av det blev det intet.

Nu har emellertid ämnet kommit upp på på nytt. Under en årsredovisningssammankomst som Audi gjorde tillsammans med koncernkollegorna Bentley och Lamborghini fick Audis vd Markus Duesmann frågan om en sådan biltyp var på gång från märket, enligt en artikel publicerad av Autocar.

– Jag kan inte lova att vi kommer att göra en, men vi tittar på det, blev svaret.

Konceptet Audi AI:TRAIL från 2019 – eldriven för tuffa tag.Konceptet Audi AI:TRAIL från 2019 – eldriven för tuffa tag.Konceptet Audi AI:TRAIL från 2019 – eldriven för tuffa tag.
Konceptet Audi AI:TRAIL från 2019 – eldriven för tuffa tag. Foto: Audi / Audi

Vi vet att Volkswagen är i begrepp att lansera en ny Amarok, baserad på Ford Ranger som presenterats ny form. En bil som trots släktskapen ska ha ett tydligt Volkswagen-DNA. När det kommer till transportfordon är biltillverkarna benägna att tumma på identiteten, det har vi sett tidigare. Men det kan straffa sig. Mercedes X-klass, baserades på Nissan Navara, men blev inte den succén som tyskarna hoppats på. Efter bara två år lades modellen  ned.

Sviktande försäljningssiffror för biltypen, i alla fall i Europa, gör att man kan ställa sig tveksam till att vi får se en traditionell pick up från Audi. Om biltypen verkligen blir aktuell så lär den bli eldriven. Och snart ska Audi visa upp något… kanske, sa Markus Duesmann vidare under mötet. Audi är i begrepp att presentera ett nytt koncept i serien Urban Sphere. Förmodligen en suv som på sikt ska ersätta e-tron. Men vägen därifrån till en eldriven pick up, likt det vi har sett från Chevrolet, Ford och Rivian, är väldigt lång.

Om Markus Duesmann var luddig under tillställningen så var Bentleys vd Adrian Hallmark desto tydligare i ämnet.

– Jag skulle inte vilja ha en i vår portfolio, sa han.