Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi lägger ner R8 e-tron innan den lanserats

Sedan flera år tillbaka har Audi pratat om sin eldrivna R8, kallad e-tron. Länge sades 2012 bli det stora lanseringsåret, men nya tider och nya chefer innebär nu att vi verkar ha väntat förgäves.

Historien började 2009 när Audi på Frankfurts bilsalong visade upp sin E-tron, en bil som vi dessutom provkörde strax därpå. Sedan dess har utvecklingen fått fortsätta och i somras satte en uppdaterad version av R8 e-tron varvrekord för elbilar på Nürburgrings nordslinga med tiden 8:09.099 minuter. 

 Två elmotorer med 380 hästkrafter och 890 newtonmeter vardera såg till att 0-100 km/h gick på 4,6 sekunder och för rekordbilen var toppfarten begränsad till 250 km/h, men produktionsbilarna var planerade att begränsas till 200 km/h. Men nu verkar det alltså som att det inte blir några produktionsbilar över huvud taget. Enligt amerikanska Car and Driver har märkets R&D-chef (research & development) Wolfgang Dürheimer stoppat projektet med motiveringen att bland annat batterierna är för dyra. Produktionsbilen var tänkt att få ett litiumjon-batteri med 49 kWh kapacitet och därmed en räckvidd på 215 kilometer. 

 Så, någon eldriven R8 lär vi alltså inte få se inom de närmaste åren i alla fall. Lyckligtvis verkar inte Mercedes ha några planer på att stoppa sin helt eldrivna SLS. Den visades upp i närmast produktionsfärdigt skick på bilsalongen i Paris i höstas och sägs börja säljas under 2013 för hela 420 000 euro. Då får du å andra sidan hela fyra elmotorer som tillsammans levererar 751 hästkrafter och över 1 000 newtonmeter. Synd bara att mästarduellen mellan eldrivna R8 och SLS nu aldrig verkar bli verklighet.