Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei

Audi lättar på skynket till nya R8

En av stjärnorna på salongsgolvet i schweiziska Genève nästa månad är nya Audi R8. Nu har den tyska biltillverkaren gett oss ett första smakprov av vad vi har att vänta oss på bilsalongen.

En av supersportbilsvärldens äldsta modeller är Audi R8. Dagens generation presenterades för snart nio år sedan på bilsalongen i Paris. Det var hösten 2006. Nu är det snart vår och bilsalong i Genève och Audi tar med sig nya generationen R8 till den schweiziska staden som invaderas av biltokar i mars varje år.

Som en liten aptitretare har Audi i dag, drygt två veckor innan salongspremiären, gett oss en första bild på nya R8 där de lättat på skynket över främre vänstra hörnet. På så viss blottas framför allt ena strålkastaren men också till viss del luftintaget och delar av spoilern.

Bilden bekräftar att den bild (se den längst ned) som gick upp på nätet för en dryg vecka sedan är äkta. Strålkastarnas utformning är densamma och endast luftintaget undertill ser eventuellt lite annorlunda ut (kontrasten på den läckta bilden var inte klockren).

Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei

Med denna bild vill Audi visa upp R8:ans nya strålkastare, inte dess skarpare design utan tekniken bakom. Strålkastarna är av LED-typ och består av 37 dioder. Dessa kan utrustas med laserljus på helljuset vilket ungefär fördubblar ljuskäglans upplysningsområde på längden. Audi har redan visat upp och lanserat laserstrålkastare, något som gjordes med specialversionen LMX av nuvarande R8-generation. På nya R8 består laserljuset av fyra högintensiva laserdioder i varje strålkastare.

Audi säger att nya R8, utöver laserstrålkastarna, sätter helt nya standarder i supersportbilsklassen och att de framöver ska avtäcka fler tekniska höjdpunkter som bilen innehåller. Först i Genève serveras vi allt.