Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi planerar stora designförändringar

Det verkar som att det har börjat hända saker på Audis designavdelning. Nya uppgifter säger att designchefen Wolfgang Egger har kallat in nya designers för att skapa ett nytt designspråk.

Audi har fått utstå en hel del kritik för sin design de senaste åren. Många tycker att det är tråkigt att de olika modellerna är så lika varandra medan andra uppskattar att det genast går att känna igen bilarna som Audi-bilar. Om man tittar i försäljningsstatistiken, där Audi har gått starkt framåt, verkar det som att designspråket har varit en succé. Men nu blir det stora ändringar.

 Amerikanska Car and Driver passade på att tala med Audis chefsdesigner Wolfgang Egger på bilsalongen i New York och han berättade då att han anser tiden för ”scalable design”, där samma grundformer skalas upp eller ned beroende på bilens storlek, vara över. Car and Driver rapporterar samtidigt att Egger har börjat stuva om rejält på sin avdelning. Dirk van Bräckel, tidigare chefsdesigner på Bentley, har nu flyttats över till Audi motorsport och originaltillbehör och man har även plockat in folk från Seat och Alfa Romeo. Vad det här kommer att betyda för Audis design går naturligtvis bara att spekulera i just nu men det tyder i alla fall på att det kommer att hända någonting. Kanske får vi se nya former redan på nya A4 som kommer nästa år.