Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi prologue allroad concept officiell – snabb som en R8

Audi visar upp den tredje versionen av prologue-konceptet, denna gång i allroad-kostym med högre markfrigång, hybrid-drivlina och fartresurser som en R8.

Vi har tidigare fått se både prologue och prologue avant, nu visar Audi även upp den förhöjda versionen prologue allroad. Konceptbilen ger oss en förtitt på vad vi kan förvänta oss av kommande generation A6 allroad, som enligt Audi:

– Visar en ny tolkning av det typiska Allroad-temat, som ger en tydlig inblick i märkets designframtid.

Prologue allroad mäter 513 centimeter på längden och är med en höjd på 147,7 centimeter 77 millimeter högre än prologue avant. Fronten domineras av den stora grillen som inramas av stora luftintag och matrix laserstrålkastare.

Likt övriga prologue-koncept har även Allroad fyra separata stolar och en mängd infotainmentskärmar, varav tre är pekskärmar. Den främre passageraren kan exempelvis sköta infotainmentsystemet via den breda skärmen i instrumentbrädan och kan genom en svepning skicka över informationen till förarens skärm.

Drivkraft levereras av en 4,0-liters bensinmotor med dubbelturbo som med assistans av en elmotor, som är inbyggd i den åttastegade automatlådan, levererar 734 hästkrafter och 900 newtonmeter. 0-100 km/h ska avklaras på 3,5 sekunder vilket är samma tid det tar för nya R8 V10. Enligt Audi ligger snittförbrukningen på låga 0,24 liter per mil och 56 gram koldioxid per kilometer.

Litiumjonbatteriet på 14,1 kWh ska klara att driva Prologue Allroad på enbart el i upp till 54 kilometer och kan induktionsladdas.

Prologue allroad har även adaptiv luftfjädring, kolfiberkeramiska bromsskivor samt fyrhjulsstyrning.