Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi Prologue Avant concept – nya kombiformer ska visas i Genève

Audi har släppt fem skisser föreställande en konceptbil som ska visas upp på bilsalongen i Genève nästa månad. Det intressanta här är att det är en kombibil.

I november förra året, på bilsalongen i Los Angeles, visade Audi upp konceptbilen prologue concept. Den var en uppvisning i märkets nya formspråk signerat nya designchefen Marc Lichte.

Nu vankas det bilsalong i Genève och Audi tänker fortsätta på inslaget spår med ytterligare en Prologue-konceptbil. Men denna gång är det ännu intressantare än senast. Det handlar nämligen om en kombi, eller Avant som ingolstadtarna kallar sina herrgårdsvagnar för.

Linjerna från förra konceptbilen känns igen. Bred midja med utlagda skärmar, breda sluttande D-stolpar (C-stolpar på förra bilen), bakljusen och mycket mer. Fronten får vi inte se på skisserna i dag men den lär vara mer eller mindre identisk med prologue concept med sina lägre och bredare grill och låga laserstrålkastare med matrix-teknik.

Skisserna på interiören visar upp samma innanmäte som sågs i Los Angeles. Snyggt, propert och modernt.

Om det är en ren Avant vi får se här i dag återstår att se. Skisser brukar normalt vara överdrivna, till exempel de kraftigt framåtlutade D-stolparna. Om dessa skulle behållas till en kommande produktionsbil är denna Avant mer en konkurrent till Mercedes CLS Shooting Brake än till vanliga kombibilar.