Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Pixelgrafix

Audi Q2 kanske visas i Paris i veckan

Audi har stora planer för sin Q-serie som i dag innehåller Q3, Q5 och Q7. Q6 är på gång och en Q1 eller Q2 har det snackats om ett tag. Nu finns uppgifter som säger att Q2 visas på Parissalongen som konceptbil.

Audis populära suvar i Q-serien ska bli fler till antalet och beteckningar. Q6 är redan bekräftad och en liten Q1 har varit en het potatis en längre tid. I dag rapporterar flera olika utländska medier, bland annat What Car?, att Q1 kan komma att visas i Paris senare i veckan, dock under namnet Q2 och i form av en konceptbil.

Den sägs bli en korsning mellan suven Q3 och småbilen A1 med mycket teknik hämtad från sistnämnda. Inte minst då plattformen ska vara densamma, en plattform som även delas med senaste generationen Volkswagen Polo som redan finns med lite terrängstuk, nämligen CrossPolo.

Att den inte kommer att benämnas Q1 beskylls storleken för. Trots syskonbandet till A1 ska Q2 rent intrycksmässigt kännas större med sin högre markfrigång. Därmed skulle det bli lite märkligt att lägga beteckningen Q1 på en bil som känns större än en småbil.

Framhjulsdriven blir den i standardutförande men fyrhjulsdrift om bilen är utrustad med quattro-emblem. Men någon terrängbil är den inte då den är tänkt för unga människor i staden som gillar lite högre sitposition.

Motorerna väntas bli 1,6- och 2,0-litersdieselmaskiner samt 1,4- och 1,6-litersbensinare.

Lansering sägs ske i slutet av 2013.

Om några dagar har vi svaret på om dagens uppgifter är korrekta. Håll utkik på nyheterna från Parissalongen.