Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: AUDI AG

Audi Q3 facelift nummer två

Rampljuset i Audis monter i Paris stjäls fullständigt av nya Q5, men det finns en annan suv-nyhet alldeles bredvid – uppdaterade Q3.

Audis numera näst minsta suv Q3 (Q2 är nya minstingen) visas på bilsalongen i Paris upp i uppdaterat utförande. Det är andra gången som den 4,4 meter långa modellen genomgår ett ansiktslyft. Förra gången var inför modellår 2015.

Det är inga revolutionerande förändringar som Q3, en modell som ska ersättas med en ny generation inom kort, genomgår. Det är främst fronten som förändrats genom större luftintag som genomskärs av en nytillkommen, horisontell, ribba i karossens färg. Xenon plus-strålkastare har dessutom blivit standard. I Sport-utförande är dessutom grillens omgärdande ram utförd i mörkgrått.

En annan nyhet är specialversionen S line competition som innehåller S lines exteriörpaket plus lite andra detaljer. Som vi ser på bilderna handlar det om svarta karossdetaljer, exempelvis runt skärmkanterna, backspegelkåporna, takrailsen, fönsterlisterna, takvingen, dörrtrösklarna samt de för modellen unika 19-tumsfälgarna.

S line competition innehåller dessutom S line sport-fjädring, Audi drive select och DIS (driver information system) som standard.

Du som gillar karossfärgen Tundra Brown bör beställa din Q3 nu, för när uppdaterade Q3 börjar säljas senare i höst utgår den metallicfärgen till förmån för Camouflage Green, även den en metallicfärg.

Motorpaletten framöver ser ut som följer:

1,4 TFSI 125 hk

1,4 TFSI ultra 150 hk (cylinderavstängning)

1,4 TFSI 150 hk (cylinderavstängning)

2,0 TFSI quattro 180 hk

2,0 TFSI quattro 220 hk

2,0 TDI 120 hk

2,0 TDI ultra 150 hk

2,0 TDI 150 hk

2,0 TDI quattro 150 hk

2,0 TDI quattro 184 hk

Förbrukningen uppges till mellan 0,42 och 0,72 liter per mil beroende på motor- och modellversion. Koldioxidutsläppen ligger därmed mellan 109 och 168 gram per kilometer.