Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110408-audi-q3-bild110408-audi-q3-bild110408-audi-q3-bild
110408-audi-q3-bild Foto: AUDI AG / Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei

Audi Q3 visad i skissform

Senast vi såg Audis lillsuv Q3 var det i maskerad form på E6:an. Nu börjar lanseringen närma sig och Audi släpper egna designskisser som visar en Q3 som är väldigt lik…

… Storebror Audi Q5. Av de nya designskisserna att döma kommer Audis kommande småsuv Q3 att bli väldigt lik sitt större syskon. Det är kanske ingen större överraskning men nog hoppades vi väl på att Audi skulle våga ta ut svängarna lite mer och låta de tuffa formerna från 2007 års konceptbil Cross Coupé Concept ha större inflytande över Q3.

Interiörskisserna visar inte så mycket mer än en ny instrumentbräda som delvis påminner om den i A3 Concept från mars månads Genèvesalong. Redan i A7 och nya A6 syns en lätt förändrad interiör där instrumentbrädan är mer separerad från mittkonsolen. I A3 Concept och på Q3-skisserna syns en interiör där detta har förstärkts och instrumentbräda och mittkonsol är nästan helt fristående från varandra.

Audi kommer att visa någonting på bilsalongen i Shanghai i slutet av april, om det är produktionsfärdiga Q3 eller en produktionsnära konceptbil återstår att se. Helt klart är däremot att bilen ska tillverkas i Seat-fabriken i Martorell utanför Barcelona. Obekräftade uppgifter säger att försäljningen börjar i höst och att motoralternativen blir inledningsvis 2,0 TFSI med 170 hästkrafter, 2,0 TFSI med 211 hästkrafter och 2,0 TDI med 170 hästkrafter.

Läs mer